Lexingtone 14/11

 

Okej gott folk! Kommande tillfälle 14:e november har vi den stora äran att bjuda in följande gäng. Det är en kvartett som spelar tight och svängig hardbop med musiker som vet hur så att säga slipstenen skall dragas!

 

Såhär beskriver de själva sin musik och sig själva —> —> —>

Lexingtone är en svensk-finsk kvartett med rutinerade jazzmusiker boende i Stockholm och Göteborg. Musikerna har under många år turnerat världen över med olika grupper och genres.

De spelar egenskriven jazz med rötterna i 1960-talets New York och har hittat mycket inspiration från legendariska skivbolaget Blue Note ś diskografi.

Namnet Lexingtone är en blinkning till just Blue Note, vars första adress var 767 Lexington Avenue. Lexingtone bildades 2017 och har sedan dess spelat flitigt på Sveriges jazzscener samt spelat in sitt debutalbum Hypto Krypto på Svenska Grammofonstudion för Stockholm Jazz Records. Musiken kan beskrivas som svängig och stilren hardbop med starka melodier och tight samspel.

Jonne Bentlöv – trumpet, percussion
Joona Toivanen – piano
Martin Sundström – kontrabas
Carl Ottosson – trummor

Jonne Bentlöv är utan tvekan en av Sveriges mest anlitade och uppskattade trumpetare. Efter sin musikerutbildning på KMH i Stockholm har han spelat i mängder av grupper och sammanhang samt gjort ett flera turnéer i Europa, USA, Asien och Afrika. Bland grupper Jonne spelar med kan nämnas First Aid Kit och Bo Kaspers Orkester. Hans trumpetspel hörs på skivor med världsstjärnor som Ariana Grande och Tori Kelly. Jonne driver även sin egen jazzkvintett som bl.a spelat in en skiva med musik av Lars Färnlöf.

Utvald diskografi :

2016 Ariana Grande – Focus (Republic Records) 2016 Jacob Norgren Jazz Orchestra – Pathfinding (Wime Records)

2015 Bo Kaspers Orkester – Redo att gå sönder (Columbia)
2015 Nuaia – Belong to the moon (Boogie Post Recording)

2013 Jonne Bentlöv Quintet – The Music and Soul of Lars Färnlöf (Reach Up)
2011 Soundstream Jazz Sextet – Work Of Art (Soundstream Music)

2010 Neighbourhood – Maybe Tomorrow (Reach Up)

Joona Toivanen har turnerat med olika grupper i Europa, USA, Australien och Asien och har gett ut kritikerrosade album under eget namn för internationella skivbolag som Blue Note och CAM Jazz. Joona Toivanen Trios album November (2014) och solopianoalbumet Lone Room (2016) var nominerade till finska Grammis i kategorin bästa jazzalbum. Han vann tävlingen ”Nordisk Talentlansering” 2000. Joona har förutom Lexingtone Quartet och Joona Toivanen trio spelat med bl.a. Anders Hagberg Quartet, Bohuslän Big Band, Jyväskylä Big Band, Linchpin (med Ebba Westerberg), Jazz & Fly Fishing, och som solopianist.

Utvald diskografi :

2017 Joona Toivanen Trio – XX (Cam Jazz)

2016 Joona Toivanen – Lone Room (Cam Jazz)

2014 Joona Toivanen Trio – November (Cam Jazz)

2013 Joona Toivanen – Polaritites (Footprints Records)

2012 Jazz & Fly Fishing: One second of magic (DVD)

2011 Anders Hagberg Quartet: Stories Of Now (Footprint Records)

2011 Jazz & Fly Fishing – Slow Walking Water (Bolage) 2010 Joona Toivanen Trio – At My Side (Cam Jazz) 2006 Joona Toivanen Trio – Frost (EMI Blue Note)

Martin Sundström har spelat kontrabas och elbas på professionell nivå sedan 2001. Han startade och ledde Soundstream Jazz Sextet i 12 år mellan 2005-2017 och har med den gruppen turnerat över hela landet och spelat in 3 album.

Parallellt med detta har han spelat med flera framgångsrika grupper, bl.a den nordiska jazzgruppen SE Quartet och svenska soulbandet Big Street Mp.

Martin har turnerat i Asien, USA och över hela Europa samt medverkat i både svensk och utländsk radio och TV.
Utöver detta har han även drivit både privat musikskola, bokningsbolag och skivbolag.

Utvald diskografi :

2017 SE Quartet – Going North (Prophone)

2015 Soundstream Jazz Sextet – The Decade (Soundstream Music)

2014 SE Quartet – Days To Come (Prophone)
2011 Soundstream Jazz Sextet – Work Of Art (Soundstream Music)
2009 Soundstream Jazz Sextet – Vol 1 (Soundstream Music)

2008 Big Street MP – Tree of Life (Ezra Infotainment) 2005 Björn Norestig – Hello Inside (West Side Fabrication)

Carl Ottosson är uppvuxen i Västerås men bor sedan 2006 i Stockholm där han studerade på Kungliga Musikhögskolan. Han spelar och har spelat med många artister och band inom olika genrer såsom Soundstream Jazz Sextet, Syster Sol, Desmond Foster, Stockholm Voices, Tommy Körberg, Jonne Bentlöv Quintet, Quiet Nights Orchestra m.fl. Han producerar även musik för olika artister och har t.ex tillsammans med Jonne Bentlöv gjort musiken till den brittiska radiopodden Monocle 24. Sedan 2018 jobbar Carl även som mastringstekniker för SF media.

Utvald diskografi :

2017 Syster Sol – Miss Diamant (Galant Music)

2015 Soundstream Jazz Sextet – The Decade (Soundstream Music)

2013 Jonne Bentlöv Quintet – The Music and Soul of Lars Färnlöf (Reach Up)

2011 Soundstream Jazz Sextet – Work Of Art (Soundstream Music)

2011 Quiet Nights Orchestra – Movin ́ (Reach Up)

2010 Tommy Körberg – Music For Thinkers And Other Drinkers (Universal Music)

2010 Quiet Nights Orchestra – Helsinki (Reach Up) 2009 Ingela – All These Choices (Ajabu!)

 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s