Hart/Tani/Franck/Watts – torsdag 5:e maj!

Torsdag den 5:e maj är det dags igen! Detta blir sjukt!

Denna kväll kommer vi göra ett undantag och ta inträde för konserten. Pengarna kommer gå till banden vi bokar och till vår jazzfestival den 11/6. Hoppas ni har förståelse för detta.
Priset för konserten är 100kr (50kr för studenter). Inträdet betalas med Swish och kommer att skötas från gatan vid Knäppingens entré för att minimera kö till konsertlokalen. Det kommer finnas hundra platser för evenemanget och insläpp startar kl. 19.00. Efter konserten blir det jam i goda vänners lag.

Felix Tani har satt samman en ny spännande kvartett, denna gång med två toppmusiker från New York, saxofonisten Antonio Hart och trummisen Jeff ”Tain” Watts. Gruppen gör nu en turné i Danmark och Sverige i början av maj. De kommer till stor del att spela nykomponerad musik av Felix Tani men även spela låtar ur standardrepertoaren.

Antonio Hart – altsaxonfon
Felix Tani – piano
Daniel Franck – kontrabas
Jeff ”Tain” Watts – trummor

Altsaxofonisten Antoni Hart är till vardags professor och undervisar i ämnet jazz hemma i New York, men det hindrar honom inte från att även turnera och spela in skivor. Han har gett ut tio skivor i eget namn och medverkat på album utgivna av bl a Dizzy Gillespie, Dee Dee Bridgewater, Roy Hargrove, Dave Holland och McCoy Tyner.

Felix Tani är utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och Abby Whiteside Foundation i New York och har spelat professionellt under många år i olika sammanhang. Mångsidige Felix har bl a spelat med Anders Bergcrantz, Bernt Rosengren, Fredrik Kronkvist, Vivian Buczek, Meja, Robyn och Roy Hargrove.

Daniel Franck är uppvuxen i Helsingborg, numera bosatt i Köpenhamn och är en eftertraktad basist på den internationella jazzscenen.

Jeff ”Tain” Watts är framröstad som världens bästa jazztrummis ett flertal gånger. Denna amerikanska supertrummis och legend har gett ut ett antal album med sina egna band, men också medverkat på otroligt många andra artisters album. Han är flitigt anlitad trummis för både skivinspelningar och turnéer. Han har spelat med Branford och Wynton Marsalis under många år, men även spelat med artister som; Michael Brecker, Kenny Kirkland, Courtney Pine, Alice Coltrane, McCoy Tyner, Steve Coleman, Gonzalo Rubalcaba, Harry Connick Jr and Ravi Coltrane.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s