Boogaloo JAzZfEsTiVaL 2022!

Jazzklubben Boogaloo bjuder in till festival! Välkomna!

Medverkar gör det omtalade bandet ”Dina Ögon”, men också andra intressanta akter såsom det lokalt ihopsvetsade Boogaloo Big Band, Malmö-baserade supergruppen Hellskotta, den svängiga Trio Ratatouille och det mogna Oddbandet. Dessutom blir det crooning som mellanakt. Det blir helt enkelt en kväll att berätta för barnbarnen om! 

Ni är alla hjärtligt välkomna – och – det är fritt inträde. Så kom och gå som ni vill. Och för mer info om banden och andra viktigheter – se nedan:

Med somriga hälsningar

/Styrelsen


DINA ÖGON (kl 21:00)

Dina Ögon består av Anna Ahnlund (sång), Daniel Ögren (gitarr, klaviatur), Christopher Cantillo (trummor) och Love Örsan (bas)

”En stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan. Värmen och svettiga studiosessions som hämtade från Kaliforniens 70-tal. Den solblekta känslan och den Fleetwood Mac-minnande idén att skapa smooth musik som ändå känns. Allt det där finns i Dina Ögon”
Detta är några av orden som det självbetitlade debutalbumet beskrevs med när Gaffa listade 2021 års bästa svenska album.

https://www.facebook.com/dinaogonband/


BOOGALOO BIG BAND (kl 16:30)

Boogaloo Big Band på ett av många gig i början av 1900-talet.

Simon Åström ”showar” i vanlig ordning. I övrigt ses:

Erik Paulsson, Erik Ilis Hedgärd och Max Lindahl på trumpeter. Tromboner: Niklas Wärnsberg och Emma-Lisa Björeman. I saxsektionen skymtas Maria Hakegård på altsax, Tobias Sandén på tenor och då alltså längst fram Simon Åström på barytonsax. Kompsektionen består av: Jocke Sandén – Trummor, Erik Skott – Gitarr, Axel Nyström – Bas, Pontus Holmberg och Michael Floberg på varierande former av klaviatur. Mycket nöje!

Styrelsen förstärks i år av ett gäng handplockade musiker från bygden och bildar därmed supergruppen Boogaloo Big Band. Repertoaren består till största delen av egna kompositioner i helt nyskrivna arrangemang. Den unika mixen av storbandssättning och de omsorgsfullt placerade mellandominanterna kommer att alstra känslor där jazzdiggandet lätt kan urarta i mild eufori (se bilden för förtydligande).


ODDBANDET (15:00)

Oddbandet, eller Odd Fellow Band ses här på ett gig någonstans i Mjölbytrakten!
Hans Sandén(S.s,A.s,T.s,Cl.) Leif Segerberg vik.f.Kjell Rosenkvist(S.s,A.s,Cl.) Bo Dahlstrand(T.s,Cl.) Bengt Åkerfors(B.s,Cl,Voc.) Gunnar Holstensson(Pno)  Arne Rylander(Bas) Bob Karlsson(Dr.)

Vi har också nöjet att presentera Oddbandet, eller Odd Fellow Band som de också heter. Det här mogna gänget har en saxsektion så välsmord att e. Musik,som det kunde låta på moderna dansbanan i folkparken på 50- och 60-talet. Låtar från bl.a. Count Basie, Duke Ellington, Woody Herman, Glenn Miller och Povel Ramel.


HELLSKOTTA (19:30)

Hellskotta – poserar gärna framför Malmö-graffiti. Ni ser: David Carlsson – bas, Göran Abelli – trombone, Sofi Hellborg på sax, Erik Skott – elgitarr, Andreas Baw – trummor

Hellskotta firar tio år som band i år och det firar det med att släppa sitt fjärde album CON10UUM på det oberoende jazzbolaget Periferi Records, samt att de också vill spela på ER på BJF2022!

Hellskottas musik rör sig i jazzlandskapet med fokus på groove och rytmer i en smältdegel av olika stilar och uttryck. På den nya skivan har de fokuserat mer på produktion och blandningen av den elektroniska och akustiska atmosfären. På CON10UUM fortsätter Hellskotta att utforska sitt sound och rytmiska strukturer. Lyssna mer på detta färksa album här: CON10UUM


TRIO RATATOUILLE (18:00)

Jon Haraldsson, Moa Lundgren och Sylvain Soutendijk laddar i parken inför sitt framträdande på BJF 2022

Trio Ratatouille spelar just det som namnet antyder: en het, franskinfluerad musisk ratatouille. Det kommer bjudas på hot swing à la Django Reinhardt blandat med egna tolkningar och översättningar av franska chansons, samt egna låtar i samma anda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s