Boogaloo Jazzfestival 2019

 

BJF19_namn

VAD: Boogaloo jazzfestival 2019

VAR: Restaurang Knäppingen, Västgötegatan 19

NÄR: Lördagen den 15 juni, kl 16-00

Med bara drygt fem veckor kvar till sommarens stora tilldragelse i jazzkommunen Norrköping, är det nu klart vilka artister som medverkar på BOOGALOO JAZZFESTIVAL 2019.

Som den uppmärksamme nog lägger märke till löper en rödvit tråd genom årets lineup, då inte mindre än två av fyra akter har kopplingar till vårt södra grannland. Detta, vill vi betona, är ett utslag av slumpen snarare än av en fastslagen kvoteringspolicy.

Inte desto mindre ligger det stor omsorg bakom valen av band och artister, varför vi från Musikföreningen Boogaloo nu är mycket stolta över att kunna presentera följande namn till årets jazzfestival den 15 juni:


VIVIAN BUCZEK (SE)

https://www.vivianbuczek.com/

Den skånska sångerskan, med sju album utgivna under eget namn, räknas idag som en av landets främsta. Senast hyllades hon för sina moderna tolkningar av Ella Fitzgeralds repertoar tillsammans med Martin Sjöstedt trio på plattan ”Ella Lives”. Till Boogaloo jazzfestival tar hon med sig följande konstellation:

Vivian Buczek – sång
Elias Källvik – gitarr
Johnny Åman – bas


CHRISTINA VON BÜLOW (DK/SE)

Den danska saxofonisten är sedan många år en del av den musikaliska eliten i Köpenhamn – och det vill inte säga lite i den nordiska jazzhuvudstaden. Debutalbumet spelade hon in tillsammans med legendaren Jan Allan, och von Bülow kan även skryta med att ha haft Stan Getz som mentor. I Norrköping ackompanjeras hon av en illyster samling svenska musiker:

Christina von Bülow – saxofon
Erik Söderlind – gitarr
Jon Henriksson – bas
Chris Montgomery – trummor


Sørensen/Henriksson/Funch (DK/SE)

Två köpenhamnare och en göteborgare utgör denna ungdomligt lekfulla pianotrio. För närvarande återfinns dock stjärnskottet Rasmus Sørensen i New York, där han studerar vid det prestigefulla musikkonservatoriet Manhattan School of Music. Dit blev han antagen med full finansiering – något som enbart beviljas de allra mest begåvade studenterna. I videon ses saxofonisten Simon Balvig som ej medverkar på festivalen.

Rasmus Sørensen – piano
Jon Henriksson – bas
Lasse Funch – trummor


Styrelsen (SE)

Sist men inte minst medverkar, efter enträgna påtryckningar från förra årets entusiastiska publik, Musikföreningen Boogaloos egen styrelse. Som framgår av det justerade protokollet konstitueras denna septett enligt följande:

Ordförande Michael Floberg – piano/rhodes
Kassör Erik Ilis Hedgärd – trumpet
Sekreterare Max Lindahl – trumpet
Ledamot Erik Skott – gitarr
Ledamot Pontus Holmberg – piano/rhodes
Ledamot Joakim Sandén – trummor
Revisor Axel Nyström (för ändamålet adjungerad i Styrelsen) – bas

2018-06-09_21-53-09